maandag 12 mei 2008

Inditja.

Aangezien het mijn betreurenswaardig lot is, om sowieso al hele dagen achter die rotdingen te zitten, heb ik tot nu toe de beschrijving van onze lotgevallen maar overgelaten aan ons broertje. Die schijnt het zelfs leuk te vinden. Maar nu zal ik toch zelf ook maar eventjes wat tiepen. Anders lijkt het nog of ie alles alleen aan het doen is.

Ik moet zeggen dat de bijdrage van Sander, afgezien van wat spelfouten, zoals Rawad ipv Rawat en Corbette ipv Corbett, mijn goedkeuring verder wel kan wegdragen.
Ondertussen zijn we in Jaipur, de hoofstad van Rajasthan, en de grootste stad, na Delhi tot nu toe. Groot is het inderdaad. En het verkeer is hier nog wat chaotischer dan gewend. Het gedurige getoeter van iedereen begint me een beetje de keel uit te hangen, vooral als je net toevallig er midden tussen loopt. Doet zeer aan m'n oren. Ik denk dat de meeste indiers ondertussen een beetje doof zijn, en er niet zo'n last meer van hebben.

Gisteren waren we in Pushkar. Een ex-hippie-trekpleister, en erg heilig voor de Hindu's. Er staat een, ik geloof de enige ter wereld, Brahma-tempel. Dat het heilig is, is verder weinig van de merken, want de 'brahmanen' zijn blijkbaar vooral op geld belust. Nogal prozaisch, voor zoiets heiligs. Het is meer iets om heen te gaan als je Hippie of Hindoe bent, denk ik.

Morgen vertrekken we naar Agra. Daar staat die Taj Mahal. Die kent iedereen. En wij zien hem dan dus in 't echt.

4 opmerkingen:

elfuego zei

Ik hoop dat jullie vandaag Jaipur al hebben verlaten gezien de aanslagen...

Unknown zei

Ik kijk net voor het eerst en ga jullie blog nog wat uitgebreider bekijken, maar erg leuk om zo een beetje te kunnen volgen wat jullie meemaken. Goede reis en groeten!

mihxil zei

Ja, we waren net op tijd weg uit Jaipur. Jammer natuurlijk, zou een sterker verhaal zijn geweest, als we er echt vlak bij waren.

mihxil zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.