vrijdag 23 mei 2008

Terug in de bewoonde wereld.

We hebben het overleefd. 6 dagen traplopen. Maar nu zijn we weer terug in Pokhara. En vanavond gaan we weer naar Kathmandu.

Het is hier best wel goed geregeld voor 'trekkers'. Het komt er op neer dat in de bergen geen wegen meer zijn, alleen maar paadjes. En die kun je dan ook bewandelen als toerist. Je hebt dan mooie uitzichten over de bergen. En verder is het natuurlijk ook een soort sport.

Er wonen daar overigens best wel veel mensen. Ik geloof dat de meeste dan 1 of ander 'teahouse' uitbaten, waar je kunt eten en slapen. Alles wat je koopt, en wat niet lokaal wordt geproduceerd, brengen ze omhoog met muilezels en paarden en zo. Die kom je dus onderweg ook de hele tijd tegen. Naast natuurlijk koeien, die lopen daar ook wel rond. Een flesje water is dan ook steeds duurder naarmate je hoger bent.

De mensen zijn erg vriendelijk. Ze lachen en groeten terug, en vragen waar je heen gaat en zo. Soms willen ze dan wel wat verkopen, maar ze vinden het niet erg als je dan niks koopt.

Nu hebben we nog een paar uur om Pokhara zelf een beetje te bekijken. Maar het regende, dus we zijn eerst maar even zo'n internetcafe binnengelopen.

zondag 18 mei 2008

Pokhara (nepal)

Gisteren zijn we vanuit Varanasi naar Pokhara in Nepal gegaan. Met een vliegtuig tot Kathmandu, en we hebben ons maar weer een autorit laten aansmeren naar Pokhara. Zometeen rijden we nog een klein stukje en dan gaan we een dag of 6 wandelen in de bergen, rond de berg Annapurna (de op 9 na hoogste van de wereld). We zijn dan helemaal onbereikbaar. Geen nieuws op deze blog dus ook. We hebben dan ook een gids. Een aardige man, die goed engels spreekt, dus al te veel zorgen hoeven er niet te worden gemaakt.

Als we terugkomen, gaan we weer naar Delhi.

Nepal is op het eerste gezicht een stuk vriendelijker dan India, althans dan bijv. Varanasi. Stuk groener, stuk bergachtiger. Toeteren doen ze ook, maar stuk beschaafder. De opdringerigheid van de taxi-chauffeurs op het vliegveld is minstens zo erg, alhoewel zelfs dat wat vriendelijker leek. Verder valt het daar mee mee. Men vraagt wel es of je hun boetiekje wil binnenkomen, maar daar blijft het verder bij.