vrijdag 23 mei 2008

Terug in de bewoonde wereld.

We hebben het overleefd. 6 dagen traplopen. Maar nu zijn we weer terug in Pokhara. En vanavond gaan we weer naar Kathmandu.

Het is hier best wel goed geregeld voor 'trekkers'. Het komt er op neer dat in de bergen geen wegen meer zijn, alleen maar paadjes. En die kun je dan ook bewandelen als toerist. Je hebt dan mooie uitzichten over de bergen. En verder is het natuurlijk ook een soort sport.

Er wonen daar overigens best wel veel mensen. Ik geloof dat de meeste dan 1 of ander 'teahouse' uitbaten, waar je kunt eten en slapen. Alles wat je koopt, en wat niet lokaal wordt geproduceerd, brengen ze omhoog met muilezels en paarden en zo. Die kom je dus onderweg ook de hele tijd tegen. Naast natuurlijk koeien, die lopen daar ook wel rond. Een flesje water is dan ook steeds duurder naarmate je hoger bent.

De mensen zijn erg vriendelijk. Ze lachen en groeten terug, en vragen waar je heen gaat en zo. Soms willen ze dan wel wat verkopen, maar ze vinden het niet erg als je dan niks koopt.

Nu hebben we nog een paar uur om Pokhara zelf een beetje te bekijken. Maar het regende, dus we zijn eerst maar even zo'n internetcafe binnengelopen.

Geen opmerkingen: